De werkpostfiche is een wettelijk verplicht document bij uitzendarbeid

In onze bibliotheek verzamelen we achtergrondinformatie die nuttig is voor gebruikers en uitzendbureaus. Deze documenten helpen bij het beter invullen van werkpostfiches en vergroten de veiligheid en het welzijn op het werk van de uitzendkrachten.

Onze PI-F's zijn technische steekkaarten over een aantal veelvoorkomende werkposten of functies bij uitzendkrachten. De PI-F's bevatten informatie over veilig werken en zijn een handige hulp bij het invullen van de werkpostfiche.

Bij bronnen vind je een overzicht van nuttige externe websites en links die helpen bij het opmaken van goede werkpostfiches.

PI-F

Hier vind je onze PI-F's. Dit zijn technische steekkaarten over een aantal veel voorkomende werkposten of functies bij uitzendkrachten. De PI-F's bevatten informatie over veilig werken op deze werkposten.

Belangrijk: deze informatie is louter indicatief. Ze vervangen zeker NIET de risicoanalyse die elke gebruiker voor elke werkpost moet uitvoeren. De gebruiker moet daarbij alle risico's die specifiek voor zijn situatie gelden in rekening brengen!

Naar boven

Bronnen

Hier vind je een overzicht van nuttige externe websites, links en andere bronnen die helpen bij het opmaken van goede werkpostfiches.

Naar boven

Wetgeving

Hier vind je de relevante wetgeving met betrekking tot de werkpostfiche.

Naar boven

Risicoanalyses

Hier vind je de risicoanalyses uit de PI-F's.

Naar boven

Checklist "Onthaal"

De "Onthaal" checklist is een document dat je zal helpen bij het organiseren en uitvoeren van het verplichte onthaal van de uitzendkrachten. We raden je aan om het zorgvuldig door te nemen, zodat je niets vergeet tijdens deze essentiële stap voor de veiligheid en gezondheid van de uitzendkrachten en jouw personeel.

Klik hier om de checklist "Onthaal van de uitzendkracht" te raadplegen.

Naar boven